Haber Detayı
25 Aralık 2020 - Cuma 13:02
 
Karadeniz'deki uçak kazasının üzerinden 4 yıl geçti
Bugün 25 Aralık... Rus havacılık tarihi için en acı günlerden biri olarak hatırlanıyor. Tam 4 yıl önce meydana gelen uçak kazasında Kızıl Ordu Korosu yok olmuştu!
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Rusya, tam 4 yıl önce bugün Soçi kıyılarında meydana gelen uçak kazasıyla sarsılmıştı. Kazada Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'nda görevli 64 müzisyen dahil 92 kişi hayatını kaybetti.

Rusya Savunma Bakanlığına ait Tupolev Tu-154 tipi uçak, 25 Aralık 2016'da Soçi'den havalandıktan sonra Karadeniz'e düştü.

Aralarında Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'ndan 64 müzisyenin de bulunduğu yolcuları taşıyan Tu-154 tipi uçak, 25 Aralık 2016'da Moskova'dan havalandı. Yakıt ikmali için Soçi'ye inen uçak, tekrar havalandıktan kısa süre sonra Karadeniz'e düştü.

Uçak, Rusya'nın Suriye'deki Himeymim üssünde yeni yıl konseri verecek 64 müzisyen dışında 9 gazeteci, 8 asker, bir sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile 2 bakanlık yetkilisini de taşıyordu. Kazadan kurtulan olmazken 4 gemi, 4 helikopter, bir uçak ile bir insansız hava aracının katıldığı arama çalışmalarında Tu-154'ün parçaları, Soçi kıyılarında, Karadeniz'in 70 metre derinliklerinde tespit edildi. Çalışmalarda uçağın kara kutularına da ulaşıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, 92 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasına ilişkin soruşturmanın Haziran 2017'de sonuçlandığını, Tu-154'ün, kaptan pilotun hatası nedeniyle düştüğünün tespit edildiğini bildirdi.

Kaynak: (AP) - Airporthaber Editör: Admin
 
Etiketler: Karadeniz'deki, uçak, kazasının, üzerinden, 4, yıl, geçti,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı