Haber Detayı
25 Aralık 2020 - Cuma 10:21
 
Japonya'dan da İngiltere uçuşlarına tedbir
Japonya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) mutasyonunun yayılmasını önlemek için İngiltere ile uçuşlara geçici olarak yasak getirdi.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Japonya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) mutasyonunun yayılmasını önlemek için İngiltere ile uçuşlara geçici olarak yasak getirdi.

Kabine Baş Sekreteri Kato Katsunobu, düzenlediği basın toplantısında, İngiltere'de ortaya çıkan Covid-19'un yeni varyantına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yeni mutasyonunun yayılmasını önlemek için İngiltere ile uçuşlara geçici olarak askıya alındığını bildiren Kato, pazar gününden itibaren İngiltere'den gelen Japon vatandaşlarından da ülkeye giriş yapmasından önceki 72 saat içinde girdiği Covid-19 testinin negatif sonucunu ibraz etmesi gerekeceğini söyledi.

Kato, "Virüsün, Japonya genelinde yayılmasını tam anlamıyla önlemek ve halkın güvende hmesini sağlamak için hızlıca hareket etme kararı aldık." dedi.

Tedbir kapsamında Japonya'da oturumu bulunan yabancılar haricinde, iş ve eğitim kapsamı dahil, İngiltere'den Japonya'ya tüm seyahatler geçici olarak durduruldu.

Japonya'ya kabul edilecek yolculardan, vaka durumu ve lokasyonların mobil telefon üzerinden izlenmesini sağlayan Covid-19 takip uygulamasını kullanmaları talep edilecek.

Tokyo'da da görüldü!

Başkent Tokyo'da, bir süre önce Londra'da bulunmuş 30 yaşlarında bir Japon vatandaşının virüse yakalandığı kaydedildi.

Tokyo Metropol Valiliği, vakanın "daha bulaşıcı olduğu" iddia edilen Covid-19 varyantı olup olmadığının araştırılacağını açıkladı.

Kaynak: (AP) - Airporthaber Editör: Admin
 
Etiketler: Japonya'dan, da, İngiltere, uçuşlarına, tedbir,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı