Haber Detayı
19 Ocak 2021 - Salı 21:11
 
Havalimanında köpeklerle Covid-19 tespiti yapılacak
İtalya'nın Cuneo Havalimanı'nda hassas koku eğitimli köpeklerle havalimanı yolcularına yönelik koronavirüs (Covid-19) taraması için özel eğitim başlatıldı.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Italya'nın Cuneo Havalimanı'nda hassas koku eğitimli köpeklerle havalimanı yolcularına yönelik koronavirüs (Covid-19) taraması için özel eğitim başlatıldı. Covid-19'a karşı mücadele eden özel eğitimli köpeklerin mutasyona uğramış virüsü dahi tespit ettiği belirtildi.


Projenin, havalimanı güvenlik şirketi I-Sec ve insan hastalıklarını kokuyla tespit edebilmesi için köpekleri eğitme konusunda uzman Finlandiyalı araştırma şirketi Nose Academy arasındaki iş birliğinin sonucu olduğu ifade edildi.


MUTASYONA UĞRAMIŞ VİRÜSÜ DAHİ TESPİT EDİYOR
I-Sec yetkilisi Barbara Sarfatti'nin konuyla iligli olarak, "Bir kişinin Covid-19 pozitif olup olmadığını tespit edebilir, eğer asemptomatik ise bunu tanıyabilirler, basit grip mi yoksa virüs mü olduğunu ayırt edebilirler, Covid'in İngiltere, Brezilya veya Güney Afrika gibi mutasyona uğrayabilen çeşitlerini de tanıyor" dedi. Uzmanlar, Covid-19'a karşı mücadelede köpeklerin Şubat ayında iş başında olacağını ifade etti.  

Kaynak: (AP) - Airporthaber Editör: Admin
 
Etiketler: Havalimanında, köpeklerle, Covid-19, tespiti, yapılacak,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı