Haber Detayı
19 Ocak 2021 - Salı 21:07
 
Arama kurtarma çalışmalarının süresi uzatıldı
Endonezya'da 9 Ocak'ta kalkıştan kısa süre sonra düşen yolcu uçağıyla ilgili arama kurtarma çalışmalarının 3 gün daha uzatıldığı bildirildi.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Endonezya'da 9 Ocak'ta kalkıştan kısa süre sonra düşen yolcu uçağıyla ilgili arama kurtarma çalışmalarının 3 gün daha uzatıldığı bildirildi.


Ulusal Arama Kurtarma Ajansı (BASARNAS) Başkanı Bagus Puruhito, yaptığı açıklamada, uçağın ikinci karakutusunun kayıp olan iç belleğinin henüz bulanamadığını belirtti.


Zaman zaman kötü hava koşullarının çalışmaları engellediğini aktaran Puruhito, diğer ilgili kurumlarla alınan ortak kararla uçağın düştüğü bölgede henüz ulaşılamayan ceset parçaları, uçak enkazı ve ikinci karakutunun kayıp iç belleğin bulunmasına yönelik çalışmaların 21 Ocak'a kadar uzatıldığı bilgisini paylaştı.


Yetkililer, arama çalışmalarında ceset parçalarının olduğu torba sayısının 310'a çıktığını, hayatını kaybeden yolculardan şu ana kadar 29'unun kimlik tespitinin yapıldığını açıkladı.


Arama çalışmalarında 12 Ocak'ta enkazdan çıkarılan ilk karakutudan indirilen veriler incelenirken, şu ana kadar uçağın düşüş nedenine ilişkin resmi açıklama yapılmadı.


Askeri yetkililer, 15 Ocak'ta da kokpit ses kayıtlarını içeren ikinci karakutunun dış kabı, bataryası ve sinyal cihazını bulduklarını belirtmişti.


Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, 9 Ocak'ta düzenlediği basın toplantısında, kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra iletişimin kesildiği, 50 yolcu ile 12 mürettebatın bulunduğu "SJ182" sefer sayılı Boeing 737-500 tipi yolcu uçağının başkent Cakarta'nın kuzey açıklarındaki Laki ve Lancang Adası arasında düştüğünü açıklamıştı.

Kaynak: (AP) - Airporthaber Editör: Admin
 
Etiketler: Arama, kurtarma, çalışmalarının, süresi, uzatıldı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı