Haber Detayı
18 Ocak 2021 - Pazartesi 00:38
 
Almanya seyahatlerinde test artı karantina dönemi
Almanya seyahat kısıtlamalarını daha da sıkılaştırıyor, ülkeye girişler için yeni kurallar getirildi.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Almanya'ya girişlerde bundan böyle negatif PCR testi zorunlu hale getirildi. 11 Ocak itibariyle başlayan uygulamaya göre, Alman hükümetinin 'riskli' ilan ettiği ülkelerden gelenler, yanlarında en az 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi bulundurmak zorunda. Bunu yapamayanlar, girişten hemen sonra testlerini yaptırarak ilgili birimlere ulaştıracak.

Test + karantina
Ancak negatif PCR testi sunmak yolcuları karantinadan kurtarmıyor. Yeni düzenlemeye göre, 'riskli' ülkelerden Almanya'ya gidenler yanlarında negatif PCR testi bulundursalar dahi yine 10 gün karantinada kalacaklar. Ancak, karantinanın beşinci gününde negatif test sonucu bildirmeleri durumunda karantinadan çıkabilecekler.

Almanya’ya giriş yapan herkes Einreiseanmeldung.de'ye kayıt yapacak
Öte taraftan, 'yüksek riskli' olarak sınıflandırılan ülke ve bölgelerden Almanya'ya gidenler, karantina kurallarına uyup uymadıklarının takibi için 'Einreiseanmeldung.de'ye kayıt yapmak zorundalar. Alman sağlık otoritesi Robert Koch Enstitüsü tarafından hazırlanan risk haritasında, sadece Almanya'nın seyahat uyarısı yaptığı ülkeler değil, aynı zamanda son 7 günde vaka sayısı 100 binde 50'yi aşan tüm ülke ve bölgeler de gösteriliyor.

Yüksek riskli ülkelerle yeni varyantın görüldüğü ülkeler
Sıkı düzenlemeler özellikle yüksek riskli ülkelerden yapılan girişler için geçerli olacak. Bunlar, Covid-19 vaka sayılarının yüksek olduğu ülkelerle Covid-19'un mutasyonlu varyantının yaygın olarak görüldüğü ülkeler. Şu anda sadece 3 ülke Covid-19'un mutasyonlu varyantının bulunduğu ülkeler listesinde. Bunlar İngiltere, İrlanda ve Güney Afrika.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Almanya, seyahatlerinde, test, artı, karantina, dönemi,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı