Haber Detayı
02 Ocak 2021 - Cumartesi 10:11
 
Air France ve American Airlines uçakları çarpışmanın eşiğinden döndü
Air France'a ait Boeing 777 ile American Airlines'a ait Boeing 737 tipi uçakların çarpışma tehlikesi yaşadıkları ortaya çıktıı.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Air France'a ait Boeing 777 ile American Airlines'a ait Boeing 737 tipi uçakların çarpışma tehlikesi yaşadıkları ortaya çıktıı.


13 Aralık'ta yaşandığı bildirilen olayda facia kıl payı atlatıldı. Edinilen bilgiye göre; Air France'ın Paris'ten Lima'ya gidecek yolcu uçağı ile American Airlines'ın St. George'dan Miami'ye gidecek uçakları büyük tehlike atlattı.


Air France uçağının tırmanışta olduğu sırada bir süredir yolda olan American Airlines uçağı Karayiz Denizi üzerinde çarpışma noktasına geldi. Çarpışa ile burun burun gelen uçaklarda TCAS sistemi devreye girdi.


Söz konusu sistem ile uçakların birine alçalma diğerine de yükselme talimatı verildi. Pilotların hemen uyarıları dikkate almasıyla büyük bir facianın eğişinden dönüldüğü belirlendi.


TCAS Sistemi nedir?
Uçaklarda Transponder adı verilen bir çeşit radarı kullanarak pilotlara, diğer uçaklar ile çarpışmayı önlemek için "yüksel" veya "alçal" gibi ikazlar veren bir sistemdir.


Kaynak: (AP) - Airporthaber Editör: Admin
 
Etiketler: Air, France, ve, American, Airlines, uçakları, çarpışmanın, eşiğinden, döndü,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı