Haber Detayı
02 Ocak 2021 - Cumartesi 10:06
 
Uyuşturucu kaçakçısı Sabiha Gökçen'de yakalandı
İstanbul'da düzenlenen operasyonda, Kovid-19 nedeniyle cezaevinden izinli çıkarılan ve sahte kimlikle yurt dışına kaçmaya çalışırken havalimanında yakalanan uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ü., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
HAVALİMANLARI Haberi


Istanbul'da düzenlenen operasyonda, Kovid-19 nedeniyle cezaevinden izinli çıkarılan ve sahte kimlikle yurt dışına kaçmaya çalışırken havalimanında yakalanan uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ü., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, daha önce de sahte pasaport ve kimlikle birçok kez yurt dışına çıkış yaptığı belirlenen ve Kovid-19 nedeniyle cezaevinden izinli çıkarılan "uluslararası uyuşturucu baronu" Orhan Ü'nün, hava yolu ile yurt dışına kaçacağı bilgisi üzerine çalışma başlattığı ifade edildi.

Açıklamada, Orhan Ü'nün Sabiha Gökçen Havalimanı'nda düzenlenen operasyonla yakalandığı belirtilerek, kontrollerde şüphelinin üzerinde başkası adına düzenlenmiş kimlik bulunduğu kaydedildi.

İşlemlerin ardından Anadolu Adliyesine sevk edilen Orhan Ü., adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Orhan Ü'nün, daha önce Bolu'da düzenlenen bir operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirilmesine ilişkin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı öğrenildi.

Orhan Ü, Büyükçekmece'de trafik ışıklarında durdukları sırada Devrim Öztunç ve Arzu Sharifi Zindashti'nin çapraz ateşe tutularak öldürülmesi olayıyla ilgili davadan da yargılanıp beraat etmişti.

Kaynak: (AP) - Airporthaber Editör: Admin
 
Etiketler: Uyuşturucu, kaçakçısı, Sabiha, Gökçen'de, yakalandı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı