Haber Detayı
28 Aralık 2020 - Pazartesi 15:11
 
Yeni hava yolu şirketi için düğmeye basıldı
Karadağ hükümetinin kararıyla geçtiğimiz hafta son uçuşunu yaparak 26 yıllık gökyüzü serüvenini sonlandıran Montenegro Airlines'ın yerini alacak yeni şirketin kuruluşu için düğmeye basıldı.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Karadağ hükümetinin kararıyla geçtiğimiz hafta son uçuşunu yaparak 26 yıllık gökyüzü serüvenini sonlandıran Montenegro Airlines'ın yerini alacak yeni şirketin kuruluşu için düğmeye basıldı.

1994 yılında Yugoslavya döneminde kurulan Montenegro Airlines, cuma günü yapılan son uçuşlara göklere veda etmişti. Mali sıkıntılar nedeniyle operasyonları durdurulan ve kapatılmasına karar verilen hava yolu şirketininin yerine yeni bir bayrak taşıyıcının kurulması kararı alındı.

Karadağ Maliye Bakanı Milojko Spajic, yeni kurulacak şirketle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Spajic, yeni bir hava yolu şirketi kurmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"En kısa zamanda şirketi kurmayı planlıyoruz. Bu konuyla ilgilenen bir ekip luşturduk. Ancak gerekli izin ve lisansları alma konusunda bizim kontrolümüz dışında ilerleyen bazı durumlar var. Montenegro Airlines'te görev yapan tecrübeli çalışanların yeni şirkete geçişini sağlamak istiyoruz. Üç bakanlık bu konu üzerinde ortak bir çalışma yürütüyor. Yaz sezonuna kadar şirketi faal hale getirmeyi hedefliyoruz. Operasyonların ne zaman başlayacağına dair net bir tarih vermemiz ise şu aşamada gerçekçi olmaz. Çünkü kontrol edemediğimiz çok fazla değişken var."

30 MİLYON AVRO SERMAYE AYRILDI
Yeni şirketin kuruluş aşaması için 30 milyon avro sermaye ayırdıklarını belirten Karadağ Maliye Bakanı Milojko Spajic, "Yeni bayrak taşıyıcımız mutlaka kar odaklı olacak. Gelecek yılın bütçesinde yeni şirket için 30 milyon avro ayırdık.  Avrupalı ortaklarımız ve havalimanı yönetimleri ile görüşmeler yapacağız. Montenegro Airlines'ın mevcut uçuş noktalarındaki pozisyonunu kaybetmek istemiyoruz. Kapatılan hava yolu şirketi ile aynı ilkelere sahip bir yapı istemiyoruz. Montenegro Airlines'ın filosunda bulunan uçaklar için Embraer ile görüşme yapılacak. En iyi ilermeyi sağlayabilmek adına danışmanlarla temas halindeyiz" dedi.

Kaynak: (AP) - Airporthaber Editör: Admin
 
Etiketler: Yeni, hava, yolu, şirketi, için, düğmeye, basıldı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı