Haber Detayı
02 Ocak 2021 - Cumartesi 14:13
 
Victoria Uluslararası Havaalanı Yeni Taksi Yollarını Kullanmıyor
Victoria Uluslararası Havalimanı’nın 4,3 milyon dolarlık taksi yolu uzatması, görünürlükle ilgili bir sorun nedeniyle, tamamlandıktan bir yıl sonra hala kullanılamaz durumda. Havaalanındaki kontrolörler, yeni taksi yolunu görüş noktalarından göremiyor ve yetkililer henüz bir çözüm bulamadı.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Taxiway Echo uzatmasının gecikmeleri azaltması gerekiyordu
Victoria Uluslararası Havalimanı’ndaki (YYJ) taksi yolunun Echo’nun doğu ucunda, taksi yolu ile uçak giriş ve çıkış noktası arasındaki boşluk gereksiz gecikmelere neden oluyordu. Boşluk, batıya giden uçakları, dönmeden önce pist boyunca doğuya doğru gitmeye zorladı ve aynı zamanda son çıkışı aşan herhangi bir doğuya doğru inmeyi geciktirdi.


Bu düzenleme, uçakların pistte gereğinden çok daha fazla zaman geçirmesiyle, yoğun dönemlerde zamanlama gecikmelerine yol açacaktır. Sonuç olarak, Victoria Havaalanı Kurumu (VAA) bir uzatma işlemini tamamlamak için yıllarını harcadı. Aralık 2019’da multi-milyon dolarlık projenin tamamlanmasına rağmen, kullanılmaması, uçakların hala uzun manevralar yapması gerektiği anlamına geliyor.


Taksi yolu Echo’nun uzantısı, havaalanı kontrolörlerinin onu net bir şekilde görememesi gibi basit bir nedenden dolayı kullanılamaz. Bir hava tarafı yapısı, yeni uzantı ile YYJ’nin kontrol kulesi arasındaki görüş hattını gizler. Ülkenin hava navigasyon sistemi operatörü Nav Canada, VAA ile bir çözüm üzerinde çalışıyor. Göre Geoff Dickson, VAA Başkanı ve CEO’su,


“Taksi yolunun açılmasındaki gecikme, [a] CCTV sorunu. Nav Canada maliyetli bir CCTV çözümü önerdi ve [we] alternatifleri düşünmelerini istedi. [We] Nav Canada’dan CCTV olmayan bir çözümü keşfetmesini istedi. “


Kapalı devre televizyon (CCTV), havaalanı kontrolörlerinin doğrudan bir görüş hattı gerektirmeden uçak hareketlerini takip etmesini sağlar. Ancak Dickson, mevcut hava koşullarının bir CCTV kurulumunu en az birkaç ay boyunca olanaksız hale getirdiğini iddia ediyor. CCTV sistemleri, finansmanın sıkı olduğu bir zamanda pahalı harcamalardır. “CCTV olmayan bir çözümün çözülebileceğinden kişisel olarak umutlu” olduğunu iddia etmeye devam ediyor.


YYJ bunun yerine daha uzun bir kuleye yatırım yapabilir
Masadaki ‘CCTV olmayan’ çözümlerden biri, kontrol kulesini yükseltkontrolörlerin engelin üzerinden görmesine izin verir. Ancak böyle bir projenin tamamlanması uzun zaman alacaktır. Bunun yerine, VAA, kule prosedürlerinde yapılacak bir değişikliğin, yeni uzantının maliyetli bir CCTV sistemi veya yeni kule olmadan kullanılmasını sağlayabileceğini umuyor. Dickson’ın açıkladığı gibi,


“Yeni bir kule tasarlanıyor, ancak COVID nedeniyle muhtemelen birkaç yıl ertelendi.”
Kanada’da havacılık endüstrisi dünyanın geri kalanı gibi kargaşa içinde. YYJ’deki yolcu sayıları, geçen yılın aynı dönemine göre Ocak’tan Kasım’a neredeyse 70 azaldı. Nav Canada da zor zamanlardan geçiyor. hava trafik kontrolü iş kesintileri birçok kişinin hava güvenliğini tehlikeye atabileceğine inandığı ülke çapında.

Kaynak: (HVH) - Havahaber Editör: Admin
 
Etiketler: Victoria, Uluslararası, Havaalanı, Yeni, Taksi, Yollarını, Kullanmıyor,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı