Haber Detayı
11 Ocak 2021 - Pazartesi 10:50
 
Tarihi uçuşta 4 kadın pilot B777 ile Kuzey Kutbu’nu geçti
Hindistan’ın ulusal havayolu şirketi Air India pilotlarından oluşan bir kadın ekibi, 9-10 Ocak tarihleri arasında San Francisco ile Bangalore arasındaki dünyanın en uzun rotalarından birinde Kuzey Kutbu üzerinde yaklaşık 14 saatlik uçuşla 15.200 kilometre mesafeyi katederek uçtu.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Hint medyası , bir Air India yetkilisinin bu uçuştan önce söz konusu “Kuzey Kutbu gibi zor bir güzergahta uçmak için en iyi ve en deneyimli pilotlarını gönderdi.”


Uçuşun ilk ayağının başında Hindistan ve dünyadaki en genç Boeing 777 pilotlarından Zoya Agarwal bulunuyordu. Uçuştan önce, sahip olduğu deneyim hakkında açıklamada bulundu.


“Dünyadaki çoğu insan ömürleri boyunca Kuzey Kutbu’nu ve hatta haritasını görmeyecek. Sivil Havacılık Bakanlığı’nın ve bayrak taşıyıcımızın bana duyduğu güven nedeniyle kendimi gerçekten ayrıcalıklı görüyorum. Dünyanın en uzun uçuşlarından birinde Kuzey Kutbu üzerinde Boeing 777 uçurmak bizim için altın bir fırsat ”


Ayrıca; “Pusulanın 180 derece döneceği Kuzey Kutbu’ndan geçeceğinizi fark etmenin heyecanı gerçekten büyüleyici” açıklamasında bulundu.


Tecrübeli ekip pilotlarından Thanmai Papagari, Akanksha Sonawane ve ShivManhas’tan oluşan ilk kez bir kadın pilot ekibinin Kuzey Kutbu üzerinde uçarak tarihi bir an yaşandı.

Kaynak: (ALH) - Airline Haber Editör: Admin
 
Etiketler: Tarihi, uçuşta, 4, kadın, pilot, B777, ile, Kuzey, Kutbu’nu, geçti,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı