Haber Detayı
19 Aralık 2020 - Cumartesi 18:34
 
Ryanair, Boeing 737 MAX için büyük bir ek sipariş verdi.
Fiyat savaşçısı olarak bilinen Ryanair, bu uçaklar'dan 75 adet daha sipariş ederek toplam siparişini 210'a çıkarıyor.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Bu MAX 8200 çeşidi, MAX 8'in 197 koltuklu yüksek yoğunluklu versiyonu talep ettiği öğrenildi.

Havaşırketinin ek siparişin'in liste değeri 9 milyar dolar, ancak havayollarının yüzde 50'ye varan oranda indirimler alması bilinen bir gerçektir. Ryanair, MAX' uçaklarını'nın gecikmiş teslimatının tazminatı olarak ekstra indirim aldığını belirtti.

Bütçeli havayolu artık 2021 baharında ilk MAX uçaklarını bekliyor. 210 cihazın tamamı 2024'un sonuna kadar teslim edileceği ve Boeing'in düşük yakıt tüketimi, Ryanair'in fiyat konusunda daha da iyi rekabet etmesini sağlayacağı da önemli bir nokta.

"Bu, şimdiye kadarki en iyi kontrollü ve düzenlenmiş uçak olacak. Ryanair, uçuş başına sekiz koltuk daha fazla sunduğu için olağanüstü bir performans sergileyen [737-800'den], ancak yüzde 16 daha az yakıt kullanımı ve gürültü emisyonlarını yüzde 40 oranında azaltıyor ”dedi.

Uçağa bu kadar çok koltuk sığdırmak için, saha (koltuklar arasındaki mesafe) 28 inç'e iner. Mevcut filoda bu hala ortalama 30 inçtir. Ryanair, çok ince koltuk arkalıkları ile yer kaybını telafi ettiğini söylüyor.

Dönüş 737 MAX
Geçen ay ABD ve Brezilya havacılık yetkilileri, 737 MAX'in uçuş yasağını kaldırdı. Bu uçakların aralık ayı sonunda American Airlines ile hizmete dönecek.

Ryanair, asılar yaklaşırken uçak bileti talebinin 2021 yılında hızla geri dönmesini bekliyor. Bu nedenle şirket, ekstra 737 MAX'ları iyi bir şekilde kullanabileceğini belirtmekte.

© Runwayhaber

Kaynak: Editör: Admin
 
Etiketler: Ryanair,, Boeing, 737, MAX, için, büyük, bir, ek, sipariş, verdi.,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı