Haber Detayı
04 Ocak 2021 - Pazartesi 10:00
 
İspanya’da yaşayan İngilizler Madrid uçuşlarından men edildi
Havayolu personelinin Brexit öncesi verilmiş İspanyol İkamet Belgelerinin artık geçerli olmadığını söylemesinin ardından İspanya’da ikamet eden İngiliz sakinlerinin Cumartesi gecesi Madrid’e uçacak BA / Iberia ortak uçuşuna binmeleri engellendi.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


İspanya’daki İngiliz büyükelçiliği, havayolu personelinin Brexit öncesi verilmiş İspanyol kimlik belgelerinin artık geçersiz olduğunu iddia etmesine ‘bu olamaz’ dedi


Aralarında gazeteci ve fotoğrafçı Max Duncan’ın da bulunduğu toplam dokuz kişiye, İngiliz ve İspanyol hükümet yetkililerinin aksini belirtmesine rağmen, ellerindeki İspanyol Yeşil İkamet Belgelerinin artık geçerli olmadığı söylendi.


Madrid’deki İngiliz büyükelçiliğinden gelen bir tweet ile Duncan, elindeki İspanyol Yeşil İkamet Belgesinin geçerli olduğundan emin oldu.


İngiliz büyük elçiliği, “İspanyol yetkililer bu akşam yeşil ikamet belgesinin, seyahat tavsiyemizde belirtildiği üzere, İspanya’ya dönüş seyahatleri için geçerli olacağını tekrar teyit ettiler” dedi.


İspanya hükümeti geçen yıl, İngiliz vatandaşı olup İspanya’da ikamet edenlere Brexit öncesi verilmiş ve AB üyesi ülke vatandaşlarına verilen kimlik kimlik kartlarının, resimli bir başka kimlik kartı ile değiştirileceğini bildirmişti.


İspanya’da ikamet eden yüz binlerce İngiliz yeni kimlik kartı için başvuru yapmışlar ancak, sistem aşırı yüklendiği için mevcut kartlar yenileri ile değiştirilemedi.

İspanya’da ikamet eden 300.000 civarında İngiliz vatandaşı var ki, gerçek rakam daha da yüksek olabilir.
 

Kaynak: (ALH) - Airline Haber Editör: Admin
 
Etiketler: İspanya’da, yaşayan, İngilizler, Madrid, uçuşlarından, men, edildi,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı