Haber Detayı
18 Aralık 2020 - Cuma 08:54
 
İran PS752 kazasıyla ilgili müzakereleri uzatıyor
Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin,” İran, Ukrayna Uluslararası Havayolları’nın (UIA) Ocak ayında Tahran yakınlarında düşürülen uçağının tazminatına ilişkin müzakereleri kasıtlı olarak uzatıyor.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Diyelim ki, doğrudan cevap vermekten kaçınma, zamanı uzatmanın tüm bahanelerini gözlemliyoruz. İran tarafının bu tür taktiklerini kesinlikle anlayabiliyorum, onların doğrudan arzusu  yaşanan trajediye kamu ilgisini azaltmak, tepkileri azaltmak. Onlara göre, bu durum üstlenecekleri sorumluluk düzeyinin yanı sıra  ödeyecekleri tazminat oranını da etkileyecek. “dedi.

Yenin, Kiev’in müzakerelere devam etmeye hazır olduğunu, ancak “sabrının bir sınırı olduğu” konusunda uyararak, “Ukrayna’nın yakında uluslararası bir mahkemeye müraacat edeceği veya ihlal edilen hakların korunması için başka mekanizmaları harekete geçireceği konusunda hiçbir şekilde tehdit etmeyeceğim. Ancak böyle bir seçenek var ve İran tarafı bunu hatırlamalıdır” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısına göre Ukrayna, İran ile ceza soruşturmasının tüm materyallerine çevrimiçi olarak erişebilecek ortak bir soruşturma ekibi kurmak istiyor.

Yenin, “Soruşturma faaliyetlerini birlikte yürütmek istiyoruz ki bunlar ortak sorgulama ve incelemeleri içeriyor” vurgusunda bulundu.

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı’ndan havalanan PS752 sefer sayılı B737-800 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak 2020 Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 9’u mürettebat 176 kişiden kurtulan olmamıştı. Daha sonra 11 Ocak 2020’de İran Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağının “hassas askeri bir noktanın” üzerinden geçerken “insani hata” sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü bildirmişti.

İslam Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, Ukrayna uçağının düşürülmesinin tüm sorumluluğu yüklenmişti.

Kaynak: (BGH) - Bagamsiz Havacilar Editör: Admin
 
Etiketler: İran, PS752, kazasıyla, ilgili, müzakereleri, uzatıyor,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı