Haber Detayı
17 Aralık 2020 - Perşembe 15:50
 
Hollanda'da tüm tatil uçuşları iptal edildi
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Hollanda'da kapanma kararının ardından Schiphol Havalmanı'nda yaşanan yoğunluk nedeniyle tepki gösteren Altyapı Bakanı Cora Van Neuwenhuzen tarafından alınan bir kararla, tüm tatil uçuşlarının iptal edildiği açıklandı. Sarı kodlu ülkelere ve bölgelere uçuşun hala mümkün olduğu belirtilirken, ancak bakanlık ülke dışına özellikle turuncu kodlu yerlere uçmak isteyen Hollandalılar’dan uçuşunun acil bir sebep olduğunu ibraz etmesini istiyor.

Alınan bu karar sonrası TUI ve Corendon başta olmak üzere tur operatörleri ve seyahat şirketleri, tatil uçuşlarını iptal ettiler. Sonhaber.eu'da yer alan habere göre, Schiphol'den son tatil uçuşları Kanarya Adaları ve Hollanda Antilleri'ne yapılırken, Corendon'un son uçuşu da Bonare'ye oldu. Altyapı Bakanı Van Neuwenhuzen, son günlerde havalimanında yaşanan yoğunluk hakkında hayal kırıklığına uğradığını ve kızgın olduğunu açıklamıştı.

Hollandalılar’ın kapanışı fırsat bilerek ve uyarıları dikkate almadan tatile gitmeye çalışmaları, hükümette soğuk duş etkisi yapmıştı. Bakan meclise bir mektupla bildirdiği kararın detaylarında acil bir seyahat için gerekli olan bir beyan belgesi düzenlenmesinin hukuken imkanını araştırdıklarını belirtti. Seyahat şirketleri ve tur operatörleri, yapılan tüm kış tatil rezervasyonlarını mecburen iptal ettklerini açıkladılar. Şu anda tatil yerlerinde olan vatandaşların istemeleri halinde ise ülkeye getirilmeleri için uçuş planlanacağını açıkladılar.

Kaynak: (TRA) - Turizm Aktuel Editör: Admin
 
Etiketler: Hollanda'da, tüm, tatil, uçuşları, iptal, edildi,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı