Haber Detayı
18 Aralık 2020 - Cuma 20:21
 
Airbus, ‘Bölmeli’ Motor Tasarımını Açıkladı
Airbus mühendisleri, uçak kanadının altına monte edilmiş altı motorlu ve sekiz palli pervaneden oluşan Zero Emission Aircraft (ZEROe) hidrojenle çalışan konsept uçak programının bir parçası olarak yeni bir konfigürasyon tasarladıklarını açıkladı.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


 Airbus’ın devam eden araştırma ve geliştirmesinin bir parçası olarak değerlendirilen birkaç konfigürasyonundan biri olan tasarım, hidrojen yakıt hücresi teknolojisine dayalı güç sistemini içeriyor. Şimdi araştırmalar, konfigürasyonunun büyük ticari hava taşıtlarına ne ölçüde uygulanabileceğini belirlemeye odaklanıyor.

ZEROe uçak baş mimarı Matthieu Thomas, “Pod Konfigürasyonu, kanat boyunca düzenlenmiş altı motor vasıtasıyla uçağa itme sağlayan bir yakıt hücresi tahrik sistemidir,” dedi. “Hidrojen yakıt hücrelerinin tasarımı çok farklı olduğundan, yeni bir yaklaşım bulmamız gerektiğini biliyorduk.” 

Tasarım, elektrik akımı üretmek için yakıt hücrelerine sağlanan sıvı hidrojen ve havayı kullanır. Güç elektroniği, akımı elektrik motorlarına güç sağlamak için dönüştürür, bu da sırasıyla motor şaftını ve pervaneyi döndürür.

Airbus, pod konfigürasyonunun çıkarılabilir fikstürlerini, “rekor sürede” sökme ve yeniden montaja izin veren “çarpıcı bir özellik” olarak adlandırarak, hızlı bakım ve potansiyel olarak havalimanlarında hidrojen ikmali yapılmasını sağlar.

Airbus, yıl sonuna kadar bir patent başvurusu yayınlamayı planlıyor. Şirket, ZEROe programında Ar-Ge çalışmaları devam ederken önümüzdeki aylarda ve yıllarda birkaç patent başvurusu daha sunmayı beklediğini söyledi.

Kaynak: (ALH) - Airline Haber Editör: Admin
 
Etiketler: Airbus,, ‘Bölmeli’, Motor, Tasarımını, Açıkladı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı