Haber Detayı
17 Aralık 2020 - Perşembe 12:46
 
ABD’li havayolları 17 milyar dolarlık devlet yardımı için sırada
Yeni koronavirüs yardım paketi kapsamında ABD’li hava yolu şirketleri, ABD hükümetinden 17 milyar dolarlık yardım alacak.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


14 Aralık 2020’de ABD Kongresi, yeni yardım paketinin kabul edilmesi halinde Bordro Destek Programını (PSP) genişleteceğini, maaş bordrolarının karşılanmasına yardımcı olacağını ve izinli işçileri geri çağıracağını duyurdu.

Havacılık sektöründen bir analist şunları kaydetti;.

“ABD hükümetinin Mart ayında verdiği desteği takdir ediyoruz ve Kongre’den, havayolu çalışanlarının işlerini korumak için 2020 Acil Durum Koronavirüs Yardım Yasasını kabul etmesini istiyoruz. Amerika Havayolları bir basın bülteninde yaptığı açıklamada, Senato ve Meclis’i bu mevzuatı hızla onaylamaları ve Başkan’ın imzalaması için şiddetle teşvik ediyoruz ”

Bloomberg News, 15 Aralık 2020’de iki günlük kayıptan sonra havayollarının hisseleri yeniden yükselmeye başladığını bildirdi. 

Havayolları daha önce Mart 2020’de CARES Yasası kapsamında 25 milyar dolar aldı. Yardım, personele ödeme yapmalarına ve Ekim 2020’ye kadar işten çıkarmalardan kaçınmalarına yardımcı oldu. Mali desteğin süresi dolduktan sonra, American Airlines )ve United Airlines 32.000’den fazla çalışanı işten çıkarttı. O zamandan beri, havayolları işçileri maaş bordrosunda tutmak için ek mali yardım için lobi yapıyor. 

Kaynak: Editör: Admin
 
Etiketler: ABD’li, havayolları, 17, milyar, dolarlık, devlet, yardımı, için, sırada,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı