Haber Detayı
11 Ocak 2021 - Pazartesi 10:20
 
3.5 yıl sonra Katar-Bahreyn uçuşları başladı
Bahreyn Sivil Havacılık Otoritesi, 3.5 yıl aranın ardından Bahreyn ve Katar arasındaki uçuk seferleri bugünden itibaren yeniden başladı.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Bahreyn Sivil Havacılık Otoritesi, 3.5 yıl aranın ardından Bahreyn ve Katar arasındaki uçuk seferleri bugünden itibaren yeniden başladı.


Körfez ülkelerinin Katar ile ilişkilerin düzenlenmesini içeren ve Katar'a yönelik ambargoyu sonlandıran El-Ula Bildirisinin imzalanmasının ardından Körfez ülkeleri, Katar ile kara ve hava sınırlarına açmaya başladı. Suudi Arabistan ile Katar arasındaki kara, deniz ve hava sınırlarının açılması için anlaşmaya varılmasının ardından Katar Hava Yolları, 7 Ocak'ta Suudi Arabistan'a uçuşların yeniden başladığını duyurmuştu.


Bugün ise Bahreyn, Katar'a uçuşlarını 3.5 yılın ardından yeniden başlattığını duyurdu. Bahreyn Sivil Havacılık Otoritesi tarafından yapılan açıklamada, Bahreyn hava sahasının Katar uçaklarına açıldığını ve iki ülke arasındaki uçak seferlerinin bugünden itibaren başladığı aktarıldı.


Öte yandan, Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) 5 Ocak'ta düzenlenen 41. Zirvesinde El-Ula Bildirisini imzalanmıştı. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) 41. Zirvesi, Suudi Arabistan'ın kuzeybatısındaki El-Ula kentinde düzenlenmişti. Zirvede katılımcı ülkeler, Katar ile krizi sonlandıran Al-Ula bildirisini imzalamıştı.

Kaynak: (AP) - Airporthaber Editör: Admin
 
Etiketler: 3.5, yıl, sonra, Katar-Bahreyn, uçuşları, başladı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı