Haber Detayı
18 Ocak 2021 - Pazartesi 00:40
 
Yunanistan hem 'aşı pasaportu' istiyor hem 'aşıya bakmayacağız' diyor
AB Komisyonu'na başvuru yaparak AB genelinde ortak 'aşı sertifikası' uygulamasına geçilmesini isteyen Yunanistan, ülkeye giriş yapmak için ise aşı sertifikasına ihtiyaç olmadığını açıkladı.
TURİZM Haberi


Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, AB Komisyonu'na bir mektup yazarak AB genelinde geçerli olacak bir aşı sertifikası önermişti. Miçotakis, ''Bu önemli. Çünkü Yunanistan en önemli ziyaretçileri Avrupalılar ve yazın Yunanistan'ı ilk ziyaret edecek olanlar da onlar.'' demişti.


Konuyla ilgili bir açıklama da Yunanistan Turizm Bakanı Harry Theoharis'den geldi. Bu yaz Yunanistan'a giriş yapacak turistlerden aşı sertifikası şartı aranmayacağını belirtti. Bakan Harry Theoharis, Başbakan Miçotakis'in AB Komisyonu'na yaptığı önerinin ise AB içinde seyahatleri kolaylaştırmaya dönük bir girişim olduğunu söyledi.


Aşının belgesinin hiçbir koşulda Yunanistan'a giriş için şart olmayacağının altını çizen Theoharis, Başbakan Miçotakis'in önerisinin AB içindeki farklı politikalardan ortaya çıkabilecek kafa karışıklığını ortadan kaldırarak amacıyla ortak bir sağlık ve seyahat protokolü oluşturmayı amaçladığını savundu.


21 Ocak'ta tele konferansla bir araya gelecek olan AB liderlerinin, aşı pasaportu/sertifikası konusunu da ele alacak.

Kaynak: (TRG) - Turizm Guncel Editör: Admin
 
Etiketler: Yunanistan, hem, 'aşı, pasaportu', istiyor, hem, 'aşıya, bakmayacağız', diyor,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı