Haber Detayı
08 Ocak 2021 - Cuma 18:37
 
Atlasglobal AZAP Platformu Alacaklarının Peşini Bırakmıyor
2020 Yılında tüm dünyanın başına bela olan Pandemi ve getirdikleri tüm sektörlerde olduğu gibi, Havacılık sektörünü de olumsuz etkiledi. Atlasglobal’in Patronu Murat Ersoy ise sanki planlamış gibi tam da Pandemi öncesi 14 Şubat 2020 tarihinde iflas mahkemesine başvurmuştu.
TÜRK HAVACILIK Haberi


Atlasglobal’in Patronu Murat Ersoy tarafından iflas başvurusundan sonra birçok kez, eski çalışanlarına bizzat verdiği ödeme vaatlerine rağmen, Atlasjet eski çalışanlarının 3.5 aylık maaş ve alacakları ödenmedi ve pandemi öncesi mağduriyet yaratılmıştı.


2020 yılının son ayında, AZAP Üyelerinin hak ve adalet arayışı sürerken, 10 Aralık 2020 İnsan Hakları Günü’nde, anayasal haklarını kullanırken ve alacaklarını almak için ETS TUR önünde gözaltına alınmışlar ve ertesi günü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardı.


24 Aralık 2020 günü, Bakırköy Adliyesi 3. Asliye Ticaret Mahkemesinde yapılan duruşmada, mahkeme tarafından görevlendirilmiş Bilirkişi Heyetince, bilirkişi raporlarının hazır olmaması ve bitirilememesi nedeniyle ek süre talep edilmiş, mahkeme heyeti bu talebi dikkate alarak, 18 Mart 2021 tarihine yeni duruşma günü vermişti.

 


AZAP Platformu PTT-SEN’e Çalışanlarına Destek Oldular
08 Ocak 2021 günü, AZAP Üyeleri Sirkeci’ye giderek, Sirkeci PTT’si önünde eylem yapan PTT-SEN çalışanlarına destek verdiler. Basına yansıyan haberlere göre, ülkemizde birçok alanda işçi ve emekçilerin işsizlik sorunu, işten çıkarma, hak edilmiş alacakların ödenmemesi gibi birçok sektörde sorunlar yaşanmakta ve çalışanların hak arayışları devam etmektedir.

 


AZAP Platformu Ersoy Han önünde açıklama yaptı.AZAP Platformu daha sonra, yine Sirkeci’de Ersoy Ailesinin mülkiyetinde olan Ersoy Han önünde, alacaklarının ödenmesi için basın açıklaması yaptılar ve taleplerini tekrar açıkladılar.


2020 Yılının Son Haftasında Yaşanan İlginç Gelişmeler
Yılın son günlerinde AZAP Platformunda ilginç gelişmeler oldu. CHP yönetimi tarafından hem Ankara Genel Merkezde ve hem de aynı gün 30 Aralık 2020 günü CHP İstanbul İl Başkanlığında iki ayrı toplantı gerçekleşti.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Atlasjet, Bimeks ve PTT-SEN’i  Dinledi
Ankara’da CHP Genel Başkanlığı’nda yapılan toplantıya yine Atlasglobal Mağdurları, Bimeks Mağdurları ve PTT-SEN’i temsil eden katılımcılar ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Yıllardır devam eden işçi sorunları ve mağduriyetlerini dinleyen Sn. Kılıçdaroğlu, temsilcilere sorunun takipçisi olacaklarını, Meclis ve gerekli yerleri bilgilendireceklerini, destek olacaklarını, ayrıca Sendikalardan sorumlu Milletvekili Veli Ağbaba’nın konuyla bizzat ilgilenmesi için talimat vereceğini açıkladı.

Kaynak: (ALH) - Airline Haber Editör: Admin
 
Etiketler: Atlasglobal, AZAP, Platformu, Alacaklarının, Peşini, Bırakmıyor,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı