Haber Detayı
24 Aralık 2020 - Perşembe 20:33
 
"ALÇ'den Alacağımız uçak 2023 yılında filomuz'da
Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane dört Boeing 737-800NG uçağının satışı ve ALC’den sipariş verdiklerini yeni uçak hakkında Bloomberg HT’ye değerlendirmede bulundu.
TÜRK HAVACILIK Haberi


Nane, kapasite ve likidite planlaması için ellerinde satışa uygun uçakları sattıklarını söylerken, 2023 yılında filolarına yeni bir uçak katacaklarını söyledi.
Nane’nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle;

Bu operasyonun ana amacı bir filomuzu yenilemek, filomuzdaki eski uçaklardan kurtulmak ve yerine yeni gelen uçaklarımızı almak bu sayede de filo yaşımızı da aşağı çekmek. Bir tanesi de kapasite planlaması ile likidite planlaması, yeniden kapanmalar oluyor biz zaten sezon olarak düşük bir sezondayız burada kapasite planlaması çok önemli…Maksimum sayıda uçağımızın yattığı dönem bu dönem. Bu dönemde mümkün olduğunca az uçağı yatırmak ve likidite açısından elimizde satışa uygun uçakları satma yoluna gittik. ALC ile yaptığımız işlem budur. ALC’den aldığımız uçakta yeni gelecek bir uçak değil. ALC’den alacağımız uçağı da 2023 yılında alacağız. Uçak Hamburg’da bizim için yapılacak ve 2023 yılında filomuza katılacak. ALC’den A321 kiraladık, 2023 model…

Aldığımız 7 uçağı İngiliz İhracat Bankası’nın sağladığı finansman ile karşıladık. Toplamda kabaca yaptığımız yatırım 800 milyon dolar civarında diyebiliriz. Şu anda mevcutta 92 adet uçağımız var.

Havacılık günlük planlanan ama orta ve uzun vadede yaşanan bir sektör. Airbus’a 2012 yılında 100 uçaklık bir sipariş vermiştik. Bu siparişin ilk uçaklarını 2016 yılında almaya başlamıştık. Bu yıl toplam 14 uçak gelecekti. Son gelen 2 uçağımız bu siparişin son 2 tanesiydi. Siparişin son uçakları da 2025 yılında gelecek. 2021 yılında da bu kapsamda 9 tane yeni uçak alacağız. net net baktığımızda önümüzdeki yıl 5 tane artı uçakla yılı kapatmayı planlıyoruz.
İç hatlarda, 2021 yılında 2019 yılı rakamlarını tutturabiliriz.

Kaynak: (A24) - Apron24 Editör: Admin
 
Etiketler: "ALÇ'den, Alacağımız, uçak, 2023, yılında, filomuz'da,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı