Haber Detayı
22 Aralık 2020 - Salı 19:16
 
WTTC Başkanın'dan sınırların kapatılmasıyla ilgili uyarı
Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı Gloria Guevara, sınırların kapatılmasının verimsiz bir uygulama olduğunu ve ekonomik toparlanmayı ciddi şekilde geciktireceğini ileri sürdü.
DİĞER Haberi


İngiltere'de koronavirüsün mutasyona uğramış bir versiyonunun hızla yayılması sonrası ülkelerin bir bir sınırlarını kapatması sonrası açıklama yapan Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı Gloria Guevara, genel seyahat kısıtlamasının halk sağlığını koruma noktasında çözüm olmadığını ifade etti.

‘’Bu verimsiz toptan kapanmaya gerek kalmazdı’’
Daha önce uygulanan seyahat yasaklarının çözüm olmadığının görüldüğünü kaydeden Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı Gloria Guevara, ''Eğer seyahate çıkmadan önce havalimanlarında tüm yolculara test yapılan sistem hayata geçirilseydi, Covid-19'la enfekte olanların karantinaya alınması ve seyahat etmelerinin engellenmesi mümkün olabilirdi. Böyleyece, Birleşik Krallık'taki tüm seyahatçilere zarar veren bu verimsiz toptan kapanmaya gerek kalmazdı.'' sözlerini dile getirdi.

‘’Yolculuk öncesi test kolaylaştırılmalı’’
Test merkezlerinde veya laboratuarlarda test test yapmayı ayarlayamadıkları için insanların seyahatten men edilmesinin doğru olmadığını kaydeden WTTC Başkanı, yolculuk öncesi test yapılmasının daha kolay hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

‘’Tüm sektörlere zarar verir’’
Maske takan, test yaptıran ve diğer güvenlik protokollerine uyan seyahatçilerin diğer insanlardan daha fazla risk taşımadığına dikkat çeken Gloria Guevara, artan seyahat yasaklarının inanılmaz derecede yıkıcı ve ekonomik olarak zarar verici olduğunu belirtti. Guevara, seyahat yasaklarının yasağı uygulayan ülkelerde sadece turizmi değil tüm sektörlere zarar vereceğini söyledi.

Kaynak: (TRG) - Turizm Guncel Editör: Admin
 
Etiketler: WTTC, Başkanın'dan, sınırların, kapatılmasıyla, ilgili, uyarı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı