Haber Detayı
17 Ocak 2021 - Pazar 12:51
 
Ukrayna'da Donetsk Havalimanı savunucuları için anma töreni
Ukrayna’da, Donetsk Havalimanını 242 gün Rusya’nın desteklediği ayrılıkçı teröristlere karşı savunan ve olaydan sağ kurtarılan askerlerin girişimiyle her yıl 16 Ocak günü, Ukrayna’da “Donetsk Havalimanı Savunucuları Anma Günü” olarak kaydediliyor.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Ukrayna’da, Donetsk Havalimanını 242 gün Rusya’nın desteklediği ayrılıkçı teröristlere karşı savunan ve olaydan sağ kurtarılan askerlerin girişimiyle her yıl 16 Ocak günü, Ukrayna’da “Donetsk Havalimanı Savunucuları Anma Günü” olarak kaydediliyor.


Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, Donetsk Havalimanını savunurken hayatını kaybeden ve Kiborglar adı verilen Ukraynalı askerleri anma gününe ilişkin bir mesaj yayımladı.


Ukrayna’da 26 Mayıs 2014 ile 22 Ocak 2015 tarihleri arasında Donetsk Havalimanı’nı savunurken 200’den fazla Ukraynalı asker hayatını kaybetti. Ukrayna ordusu ve Rusya tarafından desteklenen ayrılıkçı teröristlerin arasında yaşanan ağır çatışmalar sonucu ülkenin doğusunun en stratejik bölgesi olan Donetsk Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi. Donetsk Havalimanı bir süre iki taraf arasında sınır olarak kabul edildi. Donetsk Havalimanını 242 gün Rusya’nın desteklediği ayrılıkçı teröristlere karşı savunan ve olaydan sağ kurtarılan askerlerin girişimiyle her yıl yarı resmi olarak 16 Ocak günü, Ukrayna’da “Donetsk Havalimanı Savunucuları Anma Günü” olarak kaydediliyor. Ancak Ukrayna’da resmi anma 20 Ocak tarihinde gerçekleştiriliyor.


Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, 16 Ocak Donetsk Havalimanı Savunucuları Anma Günü’ne ilişkin bir mesaj yayımladı.


Büyükelçiliğin Facebooküzerinden yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:
“Bugün, 16 Ocak, Donetsk havaalanının savunucularının hatırası Ukrayna’da onurlandırıldı. 26 Mayıs 2014’ten 22 Ocak 2015’e kadar 242 gün boyunca inanılmaz bir direnç ve kırılmazlıkla, Kiborglar (cyborglar) havaalanı savunmasını gerçekleştirdi.


DAP’ı korurken tüm Ukraynalı askerlere, gönüllülere, doktorlara ve gönüllülere cesaretleri için teşekkür ederiz.
Donetsk havaalanını koruyan herkesi hatırlıyoruz. Düşmüş kahramanların ebedi hatırası ve Donetsk havaalanının tüm savunucularına zafer!”

Kaynak: (AP) - Airporthaber Editör: Admin
 
Etiketler: Ukrayna'da, Donetsk, Havalimanı, savunucuları, için, anma, töreni,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı