Haber Detayı
26 Aralık 2020 - Cumartesi 09:23
 
THY'den "PCR Negatif" açıklaması
Türk Hava Yolları (THY) Türkiye varışlı uçuşlarda PCR testi zorunluluğunun ardından yolculara yönelik duyuru yaptı.
TÜRK HAVACILIK Haberi


Türk Hava Yolları (THY) Türkiye varışlı uçuşlarda PCR testi zorunluluğunun ardından yolculara yönelik duyuru yaptı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile Türkiye varışlı uçuşlar için PCR negatif testinin zorunlu olduğunu AirportHaber okuyucularına özel haber olarak duyurmuştu.

THY ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile PCR negatif ibraz zorunluluğu için yolcularını bilgilendirdi.

THY'den yapılan açıklamada 28 Aralık 2020 ve 28 Şubat tarihleri arasındaki Türkiye varışlı uçuşlara PCR negatif testini ibraz edemeyen yolcuların parkur değişikliği ve iade haklarından yararlanabileceğini, seyahat çeki ve mil olarak da hesaplarına yükleme yaptırabileceklerini belirtti. 

THY'den yapılan açıklama şöyle;
Türkiye’de uygulanan PCR testi ibraz gerekliliği uygulaması nedeniyle 28 Aralık 2020 (dahil) - 28 Şubat 2021 (dahil) tarihleri arasındaki Türkiye varışlı planlanan uçuşlara negatif PCR testini ibraz edemeyen misafirlerimizin, yeni rezervasyonlarını 20 Mart 2021 (dahil) tarihine kadar gerçekleştirilecek aynı parkurda veya aynı IATA bölgesi içinde başka bir sefere ücretsiz aldırabilir veya iade hakkından yaralanabilirler. 

İşlemlerinizi 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden, satış ofislerimizden veya biletinizi satın aldığınız acenteye başvurarak gerçekleştirebilirsiniz.

YOLCULAR TEPKİLİ
THY'nin kararı yolcuları ile paylaşmasının ardından yurtdışında bulunan Türk yolcular tepki gösterdi. Kararın yurt dışında noel dönemine gelmesinin PCR testi alımında sorun çıkardığı ve tarihin revize edilmesi gerektiği görüşü bildirildi. 

Bir kişi ise THY paylaşımını alıntılayarak şunları paylaştı; 25-26-27-28 İngilterede resmi tatildir. PCR(-) testi alınacak kurum bulunamamaktır. Türkiye içerisinde PCR testi zaten yapılacaktır. Uçak binişlerinde PCR(-) zorunluluğu 28 Aralık tarihi en erken 1 Ocak olarak değiştirilmelidir.

Kaynak: (AP) - Airporthaber Editör: Admin
 
Etiketler: THY'den, "PCR, Negatif", açıklaması,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı