Haber Detayı
30 Aralık 2020 - Çarşamba 13:44
 
Test sonucunu ibraz etmeyen uçağa alınmadı
Yurt dışından ülkeye giriş yapan yolcularda "PCR testi ibrazı zorunluluğu" uygulaması, Türkiye'deki tüm sınır kapılarında başladı.
TÜRK HAVACILIK Haberi


Yurt dışından ülkeye giriş yapan yolcularda "PCR testi ibrazı zorunluluğu" uygulaması, Türkiye'deki tüm sınır kapılarında başladı.

Yurt dışından gelen tüm uçuşlarda, son 72 saatte alınmış bir test sonucu olmayanlar, uçuşlara kabul edilmedi. Gece yarısı itibariyle yürürlüğe giren uygulama nedeniyle elinde PCR test belgesi olan yolcular ise sorunsuz bir şekilde İstanbul Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Uygulama ile ilgili THY'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yurt dışı çıkışlı, Türkiye varışlı veya Türkiye aktarmalı olarak başka bir ülkeye yapılacak uçuşlarda, uçuşların gerçekleştirildiği ülkelerin yerel tarih ve saatleri ile 30 Aralık 2020 saat 00: 00 itibarıyla, Türkiye'deki regülasyon gereği, uçuş saatinden maksimum 72 saat önce numunesi verilmiş olan negatif PCR testinin ibraz edilmesi gerekmektedir. Altı yaş altı yolcularımız için test sonucu ibraz etme zorunluluğu bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Editör: Admin
 
Etiketler: Test, sonucunu, ibraz, etmeyen, uçağa, alınmadı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı