Haber Detayı
28 Aralık 2020 - Pazartesi 21:13
 
TATCA'dan Pegasus kazasıyla ilgili açıklama
Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) Pegasus Havayolları'nın geçtiğimiz Şubat ayında yaşadığı kaza ile ilgili açıklama yaptı.
TÜRK HAVACILIK Haberi


Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) Pegasus Havayolları'nın geçtiğimiz Şubat ayında yaşadığı kaza ile ilgili açıklama yaptı. 


Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleşen kazanın bilirkişi raporu ortaya çıkmıştı. TATCA'dan yapılan açıklamada Ulaştırma Bakanlığı'nın kaza inceleme raporu yayınlanmadan yapılan bazı haberlerde art niyet olduğu belirtildi. 

İşte TATCA'dan yapılan açıklama;

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği olarak, geçtiğimiz hafta bilgi kirliliği yaratmak ve yargı süreçlerini etkilemek amacıyla yapılan yayınlara istinaden genel bir değerlendirme yapmak istiyoruz.

Kazanın gerçekleştiği Şubat ayından itibaren, kamuoyunu yanıltıcı nitelikte yorum yapan, itham eden, hedef gösteren kişilere karşı tepkimizi ortaya koyarken ve konuyla ilgili hukuki haklarımızı korurken yargı süreçlerini etkilememeye özen gösterdik.

Bugün gelinen noktada üzülerek belirtmeliyiz ki; üyelerimizi hedef gösterir nitelikte, isimlerini kullanarak kişilik haklarına saldıran, bilirkişi heyetinin raporunun tamamını ortaya koymadan yapılan etik dışı haberler bazı kişi veya kurumlar tarafından benzer hassasiyetlerin paylaşılmadığını açıkça göstermektedir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi; bahsi geçen bilirkişi raporunu kişileri hedef göstermek için art niyet ile sızdırarak, Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanacak kaza inceleme raporunu beklemeden yapılan yayınlar ve yorumlar kabul edilemez. İlgili haberlerin teknik içeriğinin zayıflığı ve öznel değerlendirmeler içermesi de konunun ciddiyetine yakışmamaktadır.

Bu bağlamda, üyelerimizle ilgili yapılacak her türlü maksatlı yayın ve yorumun her zaman olduğu gibi karşısındayız. Hazırlanmakta olan kaza kırım inceleme raporu tamamlanmadan bilirkişi raporunun hazırlanması ve belirli kısımlarının sızdırılması uluslararası havacılık kuralları çerçevesinde hakeret edilmediğini de göstermektedir.

Hassasiyetle yürütülmesi gereken bu süreçte herkesi havacılık kuralları ve bilimsel veriler çerçevesinde ciddiyet ile hareket etmeye davet ediyoruz.

Herhangi bir kurumu, meslek grubunu veya mensuplarını töhmet altında bırakmadan; havacılık kuralları ve bilimsel veriler çerçevesinde yapılacak teknik değerlendirmelere katkı vereceğiz. Havacılık sektöründeki bazı değerli paydaşlarımızın da benzer kararlıkta olduğunu sevinerek görüyoruz.

Hava trafik kontrolörleri camiası bir bütündür. Önümüzdeki süreçte de hem üyelerimizin hem de derneğimizin tüm hukuki haklarının takipçisiyiz.

Kaynak: (AP) - Airporthaber Editör: Admin
 
Etiketler: TATCA'dan, Pegasus, kazasıyla, ilgili, açıklama,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı