Haber Detayı
31 Aralık 2020 - Perşembe 18:05
 
Sultanahmet Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne tüm girişler sınırlandırılacak
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yılbaşı tedbirlerine ilişkin olarak, "Sultanahmet Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne tüm girişler sınırlandırılacak" açıklamasını yaptı. Yerlikaya açıklamasında şunları kaydetti
DİĞER Haberi


İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 2020 yılının son asayiş toplantısında, "Jandarma komutanımız, Emniyet müdürümüz ve  Sahil güvenlik bölge komutanımızla birlikte, 2020 yılının son asayiş toplantısını,  biraz önce gerçekleştirdik. Bugün,  İstanbul'umuzda,  huzur ve asayişin sağlanması için; 7 gün 24 saat görev yapan, güvenlik güçlerimizin çalışmalarının özetini, sizlerle paylaşmak istiyorum.  İstanbul,  dünyanın en büyük metropollerinden biri. 15 milyon 519 bin 267 vatandaşımız burada yaşıyor. Yabancı misafirlerle birlikte nüfusumuz, 16 buçuk milyonu buluyor.  Nüfusumuz, dünyanın 123 ülkesinden daha büyük. Bu nüfus yoğunluğu, finans, sanayi, ticaret, turizm ve istihdamın merkezi olması gibi, pek çok özel durumunu göz önünde tutarak; İstanbul'a özel, güvenlik tedbirleri alıyoruz." dedi.

Yerlikaya, "Kaldı ki 2020,  tüm insanlık için  zor bir yıl oldu.  Ülkemiz de dünyadaki bütün ülkeler gibi Covid-19 pandemisiyle mücadale ediyor. Güvenlik güçlerimiz,  asli görevlerinin yanında, salgınla mücadele için alınan önlemler,  bunların denetimleri,  filyasyon ve vefa çalışma gruplarında  görev alıyorlar.  İstanbul'da  6 bin 313 jandarma,  42 bin 920 polis,  5 bin 23 bekçi ve  937 sahil güvenlik personeli olmak üzere,  toplam 53.553 güvenlik gücümüz görev yapıyor. Kurumlarımız arasında işbirliği,  yardımlaşma,  uyum ve koordinasyon en üst seviyede." diye konuştu.

Yılbaşı tedbirleri

Artık 2020'ye veda ediyoruz.  Yeni yılı karşılarken, 31 Aralık 2020 perşembe günü,  yani bu akşam saat 21.00'den,  04 Ocak 2021 pazartesi günü saat 05.00'e kadar  evlerimizde olacağız.

Sağlık,  huzur ve güven içinde yeni yılı karşılayabilmeniz için  İçişleri Bakanlığımızın talimatları ve  Valiliğimizin koordinasyonunda Her yıl başında olduğu gibi; İstanbul'un her noktasında olacağız.

Yeni yılı karşılarken, Covid-19 salgın tedbirlerine  bütün vatandaşlarımızın  hassasiyetle uymalarını bekliyoruz.  Aykırılık teşkil eden davranışlar hakkında  gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

Tedbirler kapsamında; Sultanahmet Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne,  yabancı turistler de dahil olmak üzere:  31 Aralık perşembe günü saat 21.00'den,  1 Ocak 2021 cuma günü 10.00'a kadar  tüm girişler sınırlandırılacaktır.

Yılbaşı gecesi; 4.871 jandarma,  24.298 polis,  4.918 bekçi ve  160 sahil güvenlik mensubu olmak üzere,  toplam 34.247 arkadaşımız, görevinin başında olacak.

Yeni yılı,  huzur ve güven ortamında karşılayabilmeniz için, görev yapacak bütün arkadaşlarıma  başarılar diliyorum.

Devletimiz, milletinin; milletimiz, devletinin yanında! Desteğinize,  anlayış ve sabrınıza teşekkür ediyor,  sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Hepinize iyi yıllar diliyorum.  yeni yılımız; İstanbul gibi güzel, İstanbul gibi bereketli, İstanbul gibi muhteşem olsun. İstanbul gibi bir yılınız olsun! Kalın sağlıcakla.

Kaynak: (TRA) - Turizm Aktuel Editör: Admin
 
Etiketler: Sultanahmet, Meydanı, ve, İstiklal, Caddesi'ne, tüm, girişler, sınırlandırılacak,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı