Haber Detayı
08 Ocak 2021 - Cuma 10:04
 
Kadir Uğur'dan PCR tesi açıklaması: Otelciler ödesin
Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, Avrupa ülkelerindeki test maliyetlerinin turistleri zorladını belirtti. Uğur, Türkiye dönüşündeki test maliyetinin otelciler tarafından karşılanmasının turistin maliyetini düşüreceğini kaydetti.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, turizm sektörünün hiç de kolay olmayan bir sezona hazırlandığını belirtti. Eldeki verilerin 2021 sezonunun da başarılı olmayacağı yönünde olduğunu kaydeden Uğur, Avrupa ülkelerindeki test maliyetlerine dikkat çekti.


''Rezervasyonlar daha da azaldı''
Başta Almanya olmak üzere Batı Avrupa ülkelerinin Türkiye'den çıkışlarda ve Almanya'ya girişte PCR testi istediğini hatırlatan Kadir Uğur, ''T.C. Sağlık Bakanlığı’nın almış olduğu yeni kararla Türkiye’ye girişlerdeki PCR testi uygulaması ile turistlerin ödeyeceği masraflar ikiye katlandı. Bu uygulama turistleri zor durumda bırakmış bulunuyor. Bu yüzden az olan rezervasyonlarda daha da azalma görüyoruz.'' dedi.


''İki çocuklu Alman aile 360 euro test parası ödeyecek''
Türkiye’de kişi başı 30 € olan PCR test ücretinin Almanya’da 60 €, İsviçre'de de 160 CHF (150 €) olduğuna değinen Uğur: “Örneğin Almanya'dan gelen 2 çocuklu bir aile bu durumda 360 € PCR test ücreti ödemek zorunda. Bu masraflar orta seviyede bir turistin ödeyemeyeceği düzeyde.'' ifadelerini kullandı.


''Türkiye'den çıkıştaki test masrafını otelciler karşılasın''
Bu yüzden Türkiye’ye gelecek turistlerin geldikleri ülkelerde oluşan PCR test masraflarının bir kısmını Bentour olarak üstlenme kararı aldıklarını belirten Kadir Uğur: “Geçen 2020 yaz sezonunda da uygulamış olduğumuz benzer bir aksiyon kamuoyunda olumlu karşılandı, fevkalade güzel geri dönüşler aldık ve rezervasyonlarımıza ivme kazandırdık. Türkiye’den çıkarken oluşacak PCR test masrafları da Türkiye'deki otelcilerimiz tarafından karşılanırsa, turistlerin önündeki bu ek masraf engelini ortadan kaldırabiliriz.'' diye konuştu.


''Bakanlığın bizleri ve turistler yalnız bırakmayacağına inanıyoruz''
Uğur açıklamasının devamında, ''Turizmde çok krizler yaşadık ve bu krizleri de hep başarı ile aştık. Bu büyük krizi de hep beraber aşacağımız inancındayım. Kültür Turizm Bakanlığımızın da bu yolda bizleri ve turistleri yalnız bırakmayacağı inancındayız. İnşallah yine en kısa zamanda güzel günler ve daha iyi sezonlar bizimle olacak” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: (TRG) - Turizm Guncel Editör: Admin
 
Etiketler: Kadir, Uğur'dan, PCR, tesi, açıklaması:, Otelciler, ödesin,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı