Haber Detayı
29 Aralık 2020 - Salı 09:11
 
JetPack yeniden gökyüzünde
İlk defa geçtiğimiz ağustos ayında Los Angeles Uluslararası Havalimanı yakınlarında jetpack ile uçan gizemli adam, yeniden ortaya çıktı.
DİĞER Haberi


Ilk defa geçtiğimiz ağustos ayında Los Angeles Uluslararası Havalimanı yakınlarında jetpack ile uçan gizemli adam, yeniden ortaya çıktı.

Teknolojinin oldukça gelişmesiyle çeşitli hava araçları karşımıza çıkıyor. Ancak bu araçların havalimanlarının yakınlarında uçurulması oldukça tehlikeli olabiliyor.

Örneğin iklim değişikliğini protesto etmek isteyen çevreciler, geçtiğimiz yıl eylül ayında, İngiltere'deki Heathrow Havalimanı etrafında izinsiz drone'lar uçurarak uçuşların aksamasına neden olmuştu.

Ayrıca 2018 yılında, yine İngiltere'deki Gatwick Havalimanı'nda şüpheli birçok drone uçuşu tespit edilmiş ve uçuşlar 36 saat durdurularak havaalanı kapatılmıştı.

JETPACK İLE UÇAN ADAM HER YERDE ARANIYOR
İlk olarak 30 Ağustos 2020 tarihinde, bir kişinin jetpack ile Los Angeles Uluslararası Havalimanı etrafında uçtuğu rapor edilmiş ve ardından FBI soruşturma başlatmıştı.

Kim olduğu bir türlü tespit edilemeyen gizemli kişi, geçtiğimiz hafta yeniden ortaya çıkmasının ardından, şimdi de pilot eğitimi alan bir kişinin kameralarına takıldı.

FBI, videonun yayınlanmasıyla birlikte bu araştırmayla daha detaylı ilgileneceklerini dile getirdi.

ABD Federal Havacılık İdaresi ise son dönemde herhangi bir pilotun Los Angeles semalarında uçan bir kişiye veya cisme dair bir raporda bulunmadığını ve daha önceki soruşturmaların sonuçsuz kaldığını söylüyor.

JETPACK'LER ARTIK BİLİM-KURGU DEĞİL
Bir zamanlar bilim kurgu filmlerinde çeşitli tasarımlarla karşımıza çıkan uçan hava araçları jetpackler, artık günümüzde uzak mesafelere uçacak kadar gelişmiş durumda.

Örneğin ünlü jetpack pilotu ve havacılık mucidi David Mayman, geçtiğimiz yıl Sidney Limanı üzerinde jetpack ile etkileyici bir gösteriye imza atmıştı. Söz konusu videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak: (AP) - Airporthaber Editör: Admin
 
Etiketler: JetPack, yeniden, gökyüzünde,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı