Haber Detayı
18 Aralık 2020 - Cuma 13:55
 
Der Touristik 267 kişiyi işten çıkarıyor!
Almanya'nın ikinci büyük seyahat grubu Der Touristik, tur operatörlüğü bölümünü yeniden yapılandırıyor. Şirket ayrıca, 267 çalışanın işine de son veriyor.
TURİZM Haberi


Thomas Cook'un iflasının ardından Almanya'nın ikinci büyük seyahat gurubu haline gelen Der Touristik, tur operatörlüğü bölümünü yeniden yapılandırıyor.

Yeni görevlendirmeler
Bu kapsamda, şirketin tarihinde ilk defa Köln ve Frankfurt merkezlerine seyahat ürünleri için genel sorumluluk verildi. Der Touristik'in Sun&Beach Travel bölümünden sorumlu olan Sven Schikarsky'nin, ürün direktörü olarak atandığı kaydedildi. Önümüzdeki dönemde Der Touristik'in tüm online bölümünü ve ''Tek Pazarlama'' isimli departmanının da başına geçecek olan Matthias Lang ise, şirketin pazarlamasından sorumlu olacak. Daha önce satış ve pazarlamadan sorumlu başka yardımcısı olarak görev yapan Kevin Keogh da aynı sıfatla tur operatörünün satışlarını denetlemeye devam edecek.

267 kişiyi işten çıkarıyor
Diğer taraftan Der Touristik, hem yönetici hem de çalışan sayısını azaltıyor. Şirketin yönetim kadrosundan 14, çalışan kadrosundan ise 253 kişiyi işten çıkaracağı kaydedildi. İşte çıkarmaların, anlaşma yoluyla sağlanmasının (hakları verilerek) öngörüldüğü açıklandı.

‘’Başka seçenek kalmadı’’
Der Touristik Merkez Avrupa CEO'su Ingo Burmester, ''Güvenilir ve kendini kanıtlamış çok sayıda çalışanımızla yolumuz ayırmak zorunda kaldığımız için üzgünüz. Ancak Covid-19 nedeniyle getirilen kısıtlamalar, bize başka seçenek bırakmadı.'' açıklamasını yaptı.

Kaynak: (TRG) - Turizm Guncel Editör: Admin
 
Etiketler: Der, Touristik, 267, kişiyi, işten, çıkarıyor!,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı