Haber Detayı
05 Ocak 2021 - Salı 09:44
 
Cumhurbaşkanlığı envanterindeki uçak sayısı açıklandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Milletvekili Utku Çakırözer'in TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında sunduğu önergeye yanıt vererek Cumhurbaşkanlığı envanterine kayıtlı 8 uçağın bulunduğunu açıkladı.
TÜRK HAVACILIK Haberi


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Milletvekili Utku Çakırözer'in TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında sunduğu önergeye yanıt vererek Cumhurbaşkanlığı envanterine kayıtlı 8 uçağın bulunduğunu açıkladı. Oktay, uçak sayısıyla ilgili bugüne kadar kendilerine yöneltilen sorulara ilk kez yanıt vermiş oldu.

Sayısı açıklanmayan Cumhurbaşkanlığı'na ait uçaklar, TBMM bütçe görüşmelerinde de gündeme geldi. CHP'li Çakırözer, görüşmeler sırasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a, Cumhurbaşkanlığı'na ait uçak sayısını sordu. Oktay, Çakırözer'in sorusuna yazılı yanıt verdi. Konuyla ilgili sorulara ilk kez yanıt veren Oktay, "Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı envanterine kayıtlı 8 uçak mevcuttur" dedi.

"BU KADAR VIP UÇAK KABUL EDİLEMEZ"
Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen yanıtla ilgili konuşan CHP'li Çakırözer, sadece bir kişiye ait 8 uçak bulunmasının çok fazla olduğunu belirterek, "Bunlar sadece Cumhurbaşkanı'nın uçakları. Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait VIP uçaklar da eklendiğinde bu sayı 15-16'ları bulmakta. Bakanlıklar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan VIP uçak sayısı eklendiğinde Türkiye, dünyanın en fazla VIP uçağına sahip ülkesi. Bu kadar VIP uçak kabul edilemez" dedi.

Kaynak: (AP) - Airporthaber Editör: Admin
 
Etiketler: Cumhurbaşkanlığı, envanterindeki, uçak, sayısı, açıklandı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı