Haber Detayı
15 Ocak 2021 - Cuma 13:02
 
Çin'in uçak üreticisi COMAC kara listeye girdi!
ABD'de Trump yönetimi, görev sürenin dolmasına çok az bir zaman kala Çin ve büyük şirketlerini sınırlayacak bir karar daha alarak Güney Çin Denizi'nde tehditkar hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle dokuz şirket ve yetkiliye daha yaptırım başlattı.
ULUSLARARASI HAVACILIK Haberi


Trump yönetimi, ABD’nin ulusal güvenliğini kontrol altına alabilmek için daha önce Huawei markasını kara listeye almış, ürünlerin ülkeye girmesini yasaklamıştı. Kara listeye Çin’in teknoloji konusunda önde gelen isimlerinden Xiaomi ve uçak üreticisi COMAC dahil olmak üzere dokuz şirket daha eklendi.


Apple’a rakip olarak görülen Xiaomi, çıkarmış olduğu yeni akıllı cihazlarıyla birlikte ABD’de geniş bir kullanıcı kitlesine sahipti. Yeni alınan kararla birlikte Pekin merkezli dev şirketin üretmiş olduğu dizüstü bilgisayar, akıllı telefon, scooter ve kulaklık gibi birçok cihazın ABD’ye girişi engellenecek.


Reuters'ın aktardığına göre, Çin'in en büyük petrol üreticilerinden CNOOC, uçak üreticisi Comac ve telefon üreten Xiaomi Corp da dahil olmak üzere dokuz Çin şirketi Pentagon'un Çin ordusuyla bağı olan kuruluşlar listesine eklendi.


Alınan kararlarla birlikte ABD’de yasaklanan şirketlere yatırım yapan kullanıcıların, ellerindeki varlıkları Kasım 2021’e kadar çıkarmaları gerekiyor. Yatırımcılar, hisselerde yaşanacak düşüşlerin geçici olacağını ve Trump yönetiminin değişmesi ile birlikte bu sınırlamaların kalkacağını dile getirdi.


Biden'ın geçiş ekibi ise henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Kaynak: (AP) - Airporthaber Editör: Admin
 
Etiketler: Çin'in, uçak, üreticisi, COMAC, kara, listeye, girdi!,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı