Haber Detayı
31 Aralık 2020 - Perşembe 18:03
 
Bakanlık Lütfi Kırdar’da ne yapmaya çalışıyor?
Bakanlık, TÜRSAB, İBB üçgeninde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’yle ilgili olarak yaşanan anlaşmazlık tüm hızıyla devam ederken, olayın Bakanlık kanadından sektörde şaşkınlıkla karşılanan bir atak geldi.
TURİZM Haberi


Anlaşmazlığın odağındaki Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nin temeli, Türkiye’de kongre turizmini geliştirmek için, 1994 yılında TÜRSAB’ın gayretleriyle atıldı. Merkez; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Vakfı ve TÜRSAB başta olmak üzere, aralarında turizm sektörünün lider şirketleri ve önde gelen isimlerinin bulunduğu 142 ortaklı bir şirket olan UKTAŞ tarafından işletiliyor.

Kongre merkezinin üzerinde inşa edildiği arazi ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde. İşletmeci UKTAŞ, bu nedenle İBB’ye kira ödüyor. Ödemeyle alakalı olarak çeşitli sebeplerle meydana gelen aksamalar da, önceki ve şimdiki İBB yönetimleri tarafından her zaman toleransla karşılandı, karşılanıyor. Çünkü Lütfi Kırdar’ın İstanbul turizmi için ne anlama geldiği, çok iyi biliniyor. Bu yüzden de alacaklarının büyük bir kısmını kongre merkezini kullanarak ödeme yolunu tercih ediyorlar.

Her şey, anlayış ve güven içinde yürürken, hatta alacaklı İBB mevcut borç için yapılandırma önerisinde bulunurken, Kültür ve Turizm Bakanlığı -kendi payına düşen kira miktarını dahi almış olmasına rağmen- belediyenin alacakları için UKTAŞ’a 4 farklı tahliye davası açtı.

İBB yönetimi soruna çözüm ararken, Bakanlığın, kongre merkezini inşa edip, gelişmesi için 25 yıl emek veren, sayısız krizlere Türk turizmi adına göğüs geren UKTAŞ’a “çık git” diyerek dava açması, turizm sektöründe şaşkınlıkla karşılandı.

Kaynak: (TRA) - Turizm Aktuel Editör: Admin
 
Etiketler: Bakanlık, Lütfi, Kırdar’da, ne, yapmaya, çalışıyor?,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı