Haber Detayı
27 Aralık 2020 - Pazar 12:24
 
Avrupa Ülkelerinden PCR Test Vurgunu
Avrupa ülkeler yolculuk yapacak insanlar üzerinden büyük para kazanımı sağlıyor.
DİĞER Haberi


Türkiye'nin 30 Aralık'dan itibaren ülkeye gelicek her yolcunun zorunlu "NEGATIVE" gösteren PCR test sonucu isteyeceğini duyurmuştu.

Hollanda'da devlet tarafından yapılan PCR testlerin ücretsiz olduğu bilinmekte fakat gelen negatif sonucu ile yolcuların uçma hakları olmayacaktır. Yolculuk yapmak isteyen insanlar özel şirketler üzerinden test yaptırmak zorunda bırakıldığı gibi uçuş yapabilmek adına seyahat raporu almak zorunda bırakılıyor.

Bu tür raporu düzenleyebilen şirket sayısı bi hayli az olduğundan ötürü, seyahat yapacak olan insanlar'dan kişi başı € 150 euro'ya kadar çıkan rakamlar talep edilmekte. Yolculuk yapacak insanlar ve seyahat ofisleri bu duruma aşırı tepki gösterirken, Hollanda devletin'den bu konuyla ilgili sessizliğini korumaya devam etmektedir.

Hollanda hükümeti yolcuların mart ayına kadar insanların bilet almalarını istemediğini belirtirken, mecburi yolculuk yapmak zorunda kalan insanlara fahiş PCR test fiyatları istenmesi insanları isyan ettirdi.

Almanya'da havalimanlarında insanlar ücretsiz PCR test yaptırabilmektedir ve özel şirketlerden istenilen rakamlar € 29 ile € 100 arasında değişiklik gösterirken, yapılan araştırmalar sonucu Avrupa'da en pahlı PCR test miktarı Hollanda'da olduğu gözlemlenildi.

Bu durum seyahat ofislerini, hava şirketlerini ve yolculuk özgürlüğün bir bakıma elinden alınan insanların tepkilenmesine sebep olmaya devam edecek.

Kaynak: Editör: Admin
 
Etiketler: Avrupa, Ülkelerinden, PCR, Test, Vurgunu,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı