Haber Detayı
08 Ocak 2021 - Cuma 10:54
 
7 milyon lira harcanan bungalovlar çöp oldu
Bolu'nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı'nda İdare Mahkemesinin iptal ettiği bungalov ve dağ köşkü projesinde inşaatı biten evler atıl kaldı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Dosya şu an Danıştay'da. Genel Müdürlüğümüz Hukuk Müşavirliği tarafından Danıştaya itiraz edildi. Dava sonucu beklenmektedir. Bu nedenle Gölcükle ilgili bir adım atabilmek için önce Danıştaydan gelecek kararı beklememiz gerekiyor" dedi.
TURİZM Haberi


Tarım ve Orman Bakanlığı'nca Bolu Belediyesi'ne 2012 yılında, 29 yıllığına kiralanan Gölcük Tabiat Parkı için 19 Aralık 2017'de ihale yapıldı. İhale kapsamında, 19 odalı dağ köşkü ile 25 bungalov yapımı ve göl gazinosunun özel işletmeye verilmesi yer aldı. Projeye bazı sivil toplum örgütleri karşı çıkınca yargıya başvuruldu. Mahkeme aşamasında, Bolu Belediyesi'nce Gölcük Tabiat Parkı'ndaki ormanlık alana bungalovlar yerleştirildi. Bungalovlar boyandıktan sonra hazır hale geldi. Neredeyse bitmek üzere olan projeyle ilgili 2018 yılının aralık ayında, Bolu İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. 2019 yılının mayıs ayında da mahkeme tarafından proje iptal edildi.


Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Bolu İdare Mahkemesinin verdiği iptal kararına itiraz ederek davayı Ankara Bölge İdare Mahkemesine taşıdı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi geçen yıl mart ayında konuya ilişkin kararını açıkladı. Verilen kararda, Ankara Bölge İdare Mahkemesi dava konusu işlemin kısmen iptali, kısmen davanın reddi, kısmen davanın esası hakkında karar verilmesine yer olmadığı yolunda Bolu İdare Mahkemesince verilen kararın istinafa başvurulan kısmı usul ve hukuka uygun olup kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmadığından, istinaf başvurusunun reddine karar vermiş ve 30 gün içinde Danıştaya temyiz yolu açık olmak üzere, 11.03.2020 tarihinde oy çokluğu ile karar vermiştir denildi. Ankara İdare Mahkemesinin kararının ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği tarafından Danıştaya itiraz edildi. Danıştay'ın vereceği karar beklenirken, bölgede, 7 milyon TL harcanan bungalovlar atıl şekilde bekliyor.


DANIŞTAYIN KARARI BEKLENİYOR
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Gölcük Tabiat Parkı'yla ilgili bir adım atılması için Danıştay'dan gelecek kararı beklediklerini ifade ederek, Gölcükle ilgili şu an devam eden bir yargı süreci var. Bolu İdare Mahkemesinin ve Ankara Bölge İdare Mahkemesinin verdiği kararlar var. Dosya şu an Danıştay'da. Genel Müdürlüğümüz Hukuk Müşavirliği tarafından Danıştaya itiraz edildi, sonuç beklenmektedir dedi.


Gölcükün Türkiyenin gözbebeği olduğunu ifade eden Metin, şöyle konuştu: Gölcük sadece bizim değil, Türkiyenin gözbebeği. Orayla ilgili bir karar verileceği zaman Bolu halkının istekleri yok sayılamaz. Gölcük bizlere emanet bir doğa harikası ve biz Gölcüke zarar vermeden hatta daha da güzelleştirerek gelecek nesillere bırakmakla mükellefiz. Gölcükle ilgili şahsi fikrimi daha önce de defalarca açıkladım. Hala aynı fikirdeyim. Gölcük olsun, Abant olsun, Yedigöller olsun Bolumuzun tüm doğal güzelliklerini korumak ve yaşatmak zorundayız.

Kaynak: (TRA) - Turizm Aktuel Editör: Admin
 
Etiketler: 7, milyon, lira, harcanan, bungalovlar, çöp, oldu,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı