Haber Detayı
02 Ocak 2021 - Cumartesi 10:39
 
5 yıldızlı otel 4 yıldır su faturası ödememiş
Ankara’da lüks otel ve bir 'aquapark'ın yıllarca eksik fatura ödediği ya da hiç ödeme yapmadığı ortaya çıktı. Aralarında beş yıldızlı bir otel ile aquaparkın da olduğu tesislerden alınamayan tutarlarının, 1 Milyon TL’nin üzerinde olduğu öğrenildi.
TURİZM Haberi


2019 yılı denetimleri kapsamında Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde (ASKİ) inceleme yapan Sayıştay denetçileri, bazı otel ve tesislerden su ve atık su bedeli tahsilatının yapılmadığını belirledi.


İnşaat ruhsatı ile su kullanımı için ASKİ’den inşaat/şantiye aboneliği gerçekleştiren ve 2015 yılında yol, elektrik ve telefon gibi birçok kamu hizmetinden faydalanarak hizmete açılan tesisin, su tüketimine ilişkin geçici aboneliğinin ise yapılmadığı ifade edildi.


Beş yıldızlı otel dört yıl boyunca atık su bedelini ödememiş
BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, belediyeden yapı kullanma izni belgesini alamadığı için inşaat aboneliği devam eden beş yıldızlı otelin dört yıl boyunca atık su bedelini ödemediği bildirildi.


Beş yıldızlı otelin 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarındaki toplam su tüketiminin parasal karşılığının sırasıyla 316 bin TL, 419 bin TL, 518 bin TL ve 447 bin TL olduğu belirtildi. Atık su bedelinin, su tüketim bedelinin yarısı üzerinden hesaplandığını açıklayan denetçiler, dört yıl için tahsil edilmesi gereken ancak yapı kullanma belgesi olmadığı için tahsil edilemeyen tutarın 850 bin 832 TL olduğunu kayıtlara geçirdi.


Ankara’nın Etimesgut ilçesinde 2015 yılında açılan aquaparkın hem şebeke suyu aboneliğinin hem de atık su kuyu aboneliğimim bulunmadığı ortaya çıktı. Dört yıl boyunca kaçak su kullanan tesisle ilgili gerekli işlemlerin başlatılması için ASKİ’nin yeni yönetiminin 2020 yılı içinde adımlar attığı kaydedildi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: 5, yıldızlı, otel, 4, yıldır, su, faturası, ödememiş,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı