Haber Detayı
30 Aralık 2020 - Çarşamba 19:25
 
2021'de her 10 kişiden 9’u seyahat planlıyor
Tüm dünyada 2020 yılına damgasını vuran pandeminin önemli ölçüde etkilediği sektörlerin başında turizm ve seyahat sektörü geliyor. Enuygun’un gerçekleştirdiği son araştırmaya göre, her 10 kişiden 9’unun 2021 yılında kişisel ya da turistik bir seyahat planı var.
TURİZM Haberi


Yeni normalle birlikte alınan tedbirler neticesinde seyahatlerde en çok şahsi araçların yanı sıra otobüs ve uçak tercih ediliyor. 2020’de ertelenen seyahatlerin 2021 yılının ikinci yarısı itibariyle hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğini öngördüklerini söyleyen Wingie Enuygun Group CEO’su Çağlar Erol, bu süreçte teknoloji yatırımlarına hız vererek seyahat severleri çok sayıda yenilikle buluşturmaya devam ettiklerini belirtiyor.

Pandemiyle birlikte küresel çapta getirilen kısıtlamalar, uçuş ve konaklama yasakları seyahat ve tatil planlarını da altüst etti. Sektörün bu dönemden çeşitli öğretilerle çıkacağını, dijitalleşmeye ayak uyduramayan şirketler içinse zor bir dönem olacağını söyleyen Çağlar Erol, şirket olarak 2021 yılından umutlu olduklarını vurguladı. Pandemi döneminde 5 milyon kartın ilk kez internet ödemesi ile tanıştığına dikkat çeken Erol, 2021’de online’a olan ilginin daha da artacağını ifade etti.

Hava yolu ulaşımının salgın döneminde de güvenli olduğu kanıtlandı
Pandemi döneminde gelen seyahat yasakları sebebiyle mart, nisan aylarında kullanıcı sirkülasyonları dursa da şirket olarak çalışmaya aralıksız devam ettiklerini belirten Çağlar Erol, yaptıkları son tüketici araştırmalarının da gelecek dönemde seyahat konusunda umut vadeden sonuçlar verdiğini söyledi.

Erol, “Yeni normalle birlikte yapılan seyahatlerde kullanılan ilk 3 ulaşım aracının salgın öncesine kıyasla değişiklik göstermediğini, kullanıcıların tekrar uçak ve otobüs kullanımına ağırlık verdiğini gördük. Yakın tarihte Harvard Üniversitesi’nin de yapmış olduğu bir araştırmaya göre, hava yolu ulaşımının alışverişe çıkmak ya da bir restoranda yemek yemekten daha güvenli olduğu raporlandı.

2021 yılının ikinci yarısından sonra pandeminin etkilerinin azalacağını umut ediyor ve insanların 2020’de erteledikleri seyahatleri hızlı bir şekilde gerçekleştireceğini düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: 2021'de, her, 10, kişiden, 9’u, seyahat, planlıyor,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı